Odporúčané pre Vás

Listing image

Škoda Superb Combi 1.4 TSI Sportline DSG 110KW

244493 km Imobilizér, Centrálne zamykanie, Diaľkové ovládanie, El. predné a zadné okná, El. zrkadlá, Vyhrievané zrkadlá, Servo, Hmlovky, Ťažné zariadenie, Strešné lyžiny, Fólie, Rádio, Automatická prevodovka, Airbag 6X, Deaktivácia airbagov, ABS, ASR (TCS,ESP), Isofix, Servisná knižka, Sezónne prezutie, Automatická dvojzónová klimatizácia, Palubný počítač, Tempomat, Bi-Xenónové svetlomety, Ostrekovače svetlometov, Denné svietenie, Navigačný systém, Svetelný senzor, Kožený interiér, El. sedadlá, Pamäťové sedadlá, Vyhrievané sed., Hliníkové disky, Parkovacie senzory vzadu a vpredu, Parkovací asistent, Parkovacia kamera, Hands free sada, Bluetooth, Multifunkčný volant, Panoramatická strecha, Vyhrievané predné sklo, Bezkľúčový štart, Bezkľúčové otváranie dverí, Start & Stop systém, USB, El. ovládanie kufra

14 299 €

Majetok a zdravie si človek poistiť nemusí. Je to na jeho rozhodnutí, no ak chce vodič so svojím autom jazdiť, musí auto v prvom rade poistiť. Musí teda mať uzatvorené platné povinné zmluvné poistenie.

V tomto prípade existujú dve skupiny vodičov. V prvej skupine sú tí vodiči, ktorí si poistia všetko a na vysoké sumy. Možno nie sú dobrými vodičmi, alebo možno len chcú, aby v prípade nehody boli krytí v čo najvyššej miere.

Potom je tu druhá skupina, ktorá verí v ochranu anjelov a zo svojho rozpočtu dá na poistenie čo najnižšiu sumu. Riadia sa teda heslom, keď je PZP povinné, nech je čo najlacnejšie. 

pixabay.com

Lacnota a PZP

Poďme sa na "lacné" PZP pozrieť zblízka. Jedine to je možnosť, ako si zodpovedať tú základnú otázku, či nám, čo najlacnejšie poistenie má vôbec stačiť.

1. Najnižšie PZP je vo väčšine len základ, ktorý ale postačuje držiteľovi vozidla na krytie spôsobenej škody na majetku či zdraví tretej osobe. No vodiči môžu z PZP vyťažiť aj viac.

2. Ďalším z dôvodov, prečo chce mať takmer každý vodič povinné zmluvné poistenie čo najlacnejšie, je prevládajúci názor, že PZP je vo všetkých poisťovniach na Slovensku rovnaké. Je síce pravda, že poistné podmienky jednotlivých poisťovni v rámci povinného zmluvného poistenia majú rovnaký základ a sú si podobné, nie sú však úplne rovnaké. Každá poisťovňa si môže individuálne nastaviť napríklad výluky, rozsah poistenia, aké pripoistenia bude poskytovať a podobne. Preto úplne identické poistné podmienky určite nenájdete.

3. Veľa vodičov vidí v PZP povinnosť, ktorá síce bude kryť ich zodpovednosť, ak spôsobia škodu inému vodičovi, ale žiadnu inú výhodu z toho nemajú. To je však omyl. Poisťovne poskytujú možnosť uzatvoriť si v rámci PZP aj rôzne pripoistenia, ktoré poskytujú poistnú ochranu vodičovi a jeho vozidlu. Môžete tak byť krytý v prípade, keď sa vám rozbije čelné sklo, auto poškodí ťarcha snehu alebo zrazíte divú zver.

4. Je aj iná pohnútka, ktorá zdôvodňuje prirodzené konanie väčšiny vodičov platiť za povinné zmluvné poistenie čo najmenej. Stále je u nás omnoho viac motoristov, ktorí žiadnu dopravnú nehodu ani drobnú škodu nikdy nespôsobili. A je veľa takých, ktorí sú presvedčení, že sú výborní, obozretní a opatrní vodiči a je preto nepravdepodobné, že by niekedy spôsobili dopravnú nehodu. Ale vedzte, čert nikdy nespí. 

5. Niekedy sa ale lacné poistenie priam vyžaduje, a to v prípade, ak máte nepoužívané, alebo odstavené vozidlo. V takýchto prípadoch by bolo skutočne len vyhadzovanie peňazí, ak by ste platili vyššie poistenie. 

pixabay.com

Ak teda stále chcete to "najlacnejšie", no postačujúce, tak si vyberte správnu cestu, ako k takémuto poisteniu prísť. 

Zdroj: sk.wikipedia.org


Súvisiace inzeráty

Ostatné (auto)