Kedysi, ale naozaj kedysi deti toho od štátu veľa dostali. Teraz dostanú tak maximálne zoznam vecí, ktoré majú rodičia kúpiť. Štát pomáha slabším rodinám, alebo pri nástupe prváčika, no to popravde nestačí. Každý rodič by nám dal za pravdu! 

Tobôž ešte v dnešnej dobe, kedy ceny všetkého išli raketovo nahor. Podľa dostupných informácií vzrástli medziročne ceny napríklad farbičiek, pier či papúč o takmer 12 %, školských zošitov v priemere o 15 %, obyčajných ceruziek dokonca o viac ako 21 %.

Rodičia tak budú čerpať zo starých zásob  dokúpia naozaj len nevyhnutné veci. Veď len taká poriadna školská taška stojí najmenej 50 eur, a to sme ešte dosť pri zemi. Dnešná doba je neúprosná a deti chcú mať všade svoje obľúbené postavičky, či hrdinov a obchody to veľmi dobre vedia. To, čo je v kurze, je jednoducho drahšie. Takže školská taška môže pokojne stáť aj 100 eur! 

Výdavky na školopovinného sa v porovnaní s minulým rokom navýšia o 50 až 100 eur. Rodičia s tým rátajú, no vôbec im to radosť nerobí. Lebo začiatkom roka to nekončí. Po prvom týždni zvyknú deti prísť domov so zoznamom pracovných zošitov, s povinnými poplatkami a podobne. A to sa ešte nezačali ani krúžky. Práve tie išli enormne hore. Aj keď vláda schválila tzv. "krúžkovné", tak to nič nemení na tom, že ak chce dieťa chodiť napr. na hokej, že to poriadne vyčistí peňaženky.

Preto naozaj nie je hanba, keď rodičia siahnu po veciach z druhej ruky, alebo popozerajú bazoše a zľavové portály. Nikdy neviete, čo použiteľné tam nájdete a na druhej strane môžete niečo predať zase vy. 

Zdroj: postovabanka.skrtvs.sk