Akákoľvek diéta, akýkoľvek proces chudnutia je založený na kombinácii stravy a pohybu. Vždy je to tak a nikto na svete to nezmení. Aj keby vám niekto povedal, že máte jesť mesiac len zemiak a robiť drepy. 

Ako si ale správne vybrať spomedzi obrovského množstva potravín, ktorými sme obklopení?

Systém

Na začiatok by bolo vhodné zmerať si svoje BMI a dať si svoj cieľ. Podľa cieľa si nastavíte počet kalórií, ktoré máte denne prijať. Musíte byť k sebe ale veľmi úprimní a veľmi reálni, pretože síce vám niekto môže povedať, že každý môže byť chudý, no nie je to tak. Sme veľmi rôznorodí a stačí, ak sa každý bude cítiť vo svojom tele pohodlne. 

Čo teda jesť?

Cena potravín vystrelila masívne hore. Míňame na potraviny naozaj najviac zo svojho rozpočtu. Preto by sa mohlo javiť, že ak ideme diétovať, znamená to, že minieme menej. No nie je to tak. 

Spravte si zoznam. Napíšte si rozpis jedla na celý týždeň. Hľadajte možnosti náhrad. Ak máte napr. v jedálničku na obed šošovicu a ide vám už hore krkom, siahnite napr. po bezlepkových cestovinách zo šošovicovej múky. Presne o tom to je. Treba rozšíriť svoje možnosti a nepozerať sa na potraviny tak jednotvárne. DAJ si SNACK sa presne takto pozerá na potraviny. Odhaľuje novú generáciu zdravých a chutných proteínov. Uvedomujú si, že stravníkom treba dať alternatívy, pretože najdôležitejšie je vytrvať, a to sa každodennom jedení kuraťa naozaj nedá. 

pixabay.com

Čo teda piť?

Uvedomme si, že tak ako sa telo potením a vylučovaním zbavuje toxínov, tak sa zbavuje aj kilogramov. Niekedy ich doslova a do písmena necháme na WC.

Preto je potrebné v diéte, aj mimo nej dodržiavať pitný režim. Zlatá formulka vraví, že treba vypiť denne 2,5 litra vody. Je to tak. Aj keď sa vám bude zdať, že ste prvé dni neustále na toalete, tak to nevzdávajte. Upraví sa to. 

pixabay.com

Samozrejme, že sa treba rozlúčiť so sladenými a sýtenými nápojmi. To ale neznamená, že sa nič sladkého nemôžete napiť. Je rozdiel medzi sladeným a sladkým. Sladená voda je plná rafinovaného cukru, sladká 100% šťava je plná prirodzeného cukru, ak samozrejme je reálne 100%-ná. DAJ si SNACK ponúka za studena lisované 100% šťavy, ktoré si zachovávajú najvyššie množstvo živín, ktoré sú ľahko stráviteľné pre organizmus, aj zaženú chuť na sladké. 

Kríza

Aj toto obdobie príde, vždy príde, nech ste akákoľvek silná osobnosť. Zlyhanie je ale vždy základ úspechu, toto si pamätajte. Ten, kto nikdy nezlyhal, nevie, aké je to zvíťaziť, v tomto prípade schudnúť. Takže ak sa dostanete na svojej ceste do bodu, kedy si poviete, že chcem zhrešiť, tak zhrešte. 

Aj toto môžete robiť zdravšie, napr. s radou inovatívnych, zdravých rastlinných čipsov, ktoré umožňujú dospelým držať sa svojich výživových cieľov a zároveň si dopriať malé a nevyhnutné množstvo pôžitkov.

Zdroj: dajsisnack.sk


Súvisiace inzeráty

Služby