No ale vedzte, že práve toto obdobie je najlepšie na budovanie imunity. Pobyt vonku a práca okolo záhradky, či domu nám pomáha byť zdravšími, aj šťastnejšími. Že to nejde? Ale áno! 

Možno sa to nezdá, ale také záhradkárčenie ide ruka v ruke so zdravým životným štýlom. Podložíme vám to hneď niekoľkými dôvodmi, ktoré sa skutočne nedajú vyvrátiť.  

1. Ak sa vám počas nepekného jesenného dňa nechce ísť behať, či potiť sa do posilňovne, tak vezmite hrable a urobte poriadok s lístím. Vedeli ste, že pri hrabaní lístia človek spáli približne toľko kalórií, akoby si odbehol 5 kilometrov? 

2. Ste mrzutí a skutočne nemáte nálady na nič? Tak choďte do záhrady a povenujte sa svojej bylinkovej a kvetinovej časti záhrady. Vedeli ste, že už po 8 minútach strávených pri kvetoch a bylinkách vám zníži krvný tlak až o 10%?

3. Zasiahlo vás jesenné počasie až tak veľmi, že strácate chuť na zdravé potraviny a najradšej by ste si dali niečo ťažké a mastné? Tak potom šup do záhrady. Vedeli ste, že záhradkári majú omnoho väčšiu tendenciu konzumovať ovocie a zeleninu, keďže sa o to starajú? Zlepšujú tak stav svojho srdca a celkový metabolizmus. 

4. Jesenné počasie má tendenciu nás uspávať a "motivovať k ničnerobeniu". No ale vedeli ste, že práca v záhrade má blahodarný účinok na vašu pamäť? Záhradkárčenie posilňuje pamäť až o 30% a motivuje ku kreatívnemu mysleniu a činnosti.   

Zdroj: instagram.com


Súvisiace inzeráty

Šport