Každý rok si musia rodičia siahnuť hlbšie do vrecka a iný nie je ani rok 2021. Cena základnej školskej výbavy pre prváčika sa pohybuje od 180 eur vyššie, čo je naozaj dosť. To hovoríme len o jednom dieťatku. Ak je detí viac, tak rodičia nechajú v papiernictve aj 300 eur. Najviac rodičia zaplatia za školskú tašku. Jej cena sa pohybuje od 60 do 120 eur. 

Rodičia by mali preto myslieť na školské výdavky omnoho skôr, ako je len týždeň pred začiatkom školy. Ak začnete s nákupom skôr, výdavky si rozložíte a zvládnete to omnoho lepšie. 

Ďalšou alternatívou je nákup z druhej ruky. Je to dobrá cesta, nakoľko vieme, že isté veci v rukách detí majú skutočne krátku trvácnosť.

pixabay.com

Takýto nákup pomôže hlavne rodičom v hmotnej núdzi. Nie je sa za čo hanbiť. Ide o to, aby bolo dieťa vybavené. Hanbiť by sa mal rodič, ktorý sa o to nepokúsi. .

Jedna vec je výbava dieťaťa do školy. Druhá vec je ale príprava domáceho študijného prostredia. V dnešnej dobe to platí dvojnásobne. Myslite na to, že dieťa potrebuje kútik, kde sa bude učiť. Musí tam byť dostatok svetla, no najdôležitejší je stôl a stolička. Dieťa musí správne sedieť, inak mu hrozí, že si pokazí zrak a chrbticu. Aj v tomto prípade rodičom pomôžu poľahky inzertné portály.

Zdroj: eduworld.skmarkiza.sk