O čom hovoríme? No predsa o altánku, konkrétne o drevenom altánku, ktorý sa hodí skoro do každej jednej záhrady. Veď predsa čo je lepšie, ako si posedieť s rodinou a priateľmi pri pohári vínka, či piva počas teplých letných dní? Preto je ten správny čas pustiť sa do jeho stavby. 

Čo teda na stavbu potrebujete? Vedzte, že takáto stavba vás finančne nezruinuje a budete si ju správnym ošetrovaním užívať ešte ďalšie roky.

pixabay.com

Povedzme, že si prichystajte 2 000 eur. Toto bude stropná suma na altánok v rozmere +/- 25m2. Sumu ale môžete ľahko stlačiť, ak nazriete na inzertné portály, kde ľudia predávajú aj veci, ktoré sa vám na stavbu zídu. 

Takže, určite potrebujete na stĺpiky a väzníky drevené hranoly, aj drevené dosky. Tieto dve veci spolu s oceľovými pätkami, či oceľovými spojkami, budú tvoriť kostru vášho altánku. 

Najlepšie bude, ak váš altánok bude stáť na pevnom podklade, či je dobré zvoliť betónový podklad. Pri tomto kroku sa buď vyberiete náročnejšou cestou a betón budete miešať, alebo rovno betón kúpite vo vreciach, je to tzv. rýchlobetón. 

Tak isto sa musíte rozhodnúť, ako bude vyzerať strecha vášho altánku. Buď to bude len plech, alebo asfaltový šindeľ, alebo len dosky. Môžete samozrejme investovať do strechy ešte viac a pokryť altánok krytinou, ktorá ladí k vášmu domu. 

Nezabudnite zakúpiť drobnosti ako lepidlá, odkvapy, veci na oplechovanie, klince a náterové hmoty.

Z náradia vám nesmie chýbať píla, vodováha, meter, kladivo, kliešte, lopata, fúrik a iné.

A postup? Ten poľahky nájdete na Google :)

Zdroj: urobsisam.zoznam.sk


Súvisiace inzeráty

Náradie