Doplatili sme na to všade. Či už ide o energie, potraviny, ale aj bývanie. Ak niekedy mali ľudia dojem, že musia za vlastné bývanie "predať obličku". Teraz by museli predať rovno obe. 

Nejde tu o to, žeby bytov, či domov bolo málo. Práve naopak, stavia sa, no tak, ako rastie počet nehnuteľností, rastie aj ich cena. Mnohí preto začali navštevovať inzertné portály, či náhodou nenájdu niečo za rozumnejšiu cenu. Dotkla sa inflácia a zdražovací trend aj ponúk na inzertných portáloch? 

Inzertné portály najčastejšie ponúkaj prenájom nehnuteľnosti. Ale samozrejme nájdete aj domy, či byty na predaj, aj predaj stavebných pozemkov, či samostatných záhrad. 

Cena nehnuteľností celkovo za posledné 2 roky narástla aj o viac ako 50%, čo je naozaj vysoká čiastka. Realitné kancelárie zaznamenali jemný pokles dopytu, čo je pri raste cien úplne normálne. No to neznamená, že Slováci nechcú bývať.

Mnohí však prehodnocujú, či s kúpou nepočkať a radšej volia a hľadajú podnájom. 

Najžiadanejším bytom je ešte stále 2 izbový byt, ktorý ponúka pre pár, alebo pár s malým dieťaťom dostatok priestoru na život. Preto aj cena týchto prenájmov narástli. V bratislavskom kraji dáte za prenájom 2 izbového bytu minimálne 600 eur, a to naozaj minimálne. 

Aj keď trend ukazuje, že cena prenájmu šla hore "len" o 10%, aj tak je to citeľné, hlavne kvôli energiám. Prenajímatelia radšej volia vyššie zálohy za energie, akoby mali neskôr od nájomcu pýtať doplatok za vzniknuté energetické manko. 

Jednoducho sa snažia kryť, čo je úplne pochopiteľné.  

Zdroj: trend.skfinsider.sk


Súvisiace inzeráty

Byty