Na čo si teda treba dať pozor? Je toho veľa, no dôležitá je vzdialenosť, orientácia, lokalita. Všetko rozhoduje. 

Ako ďaleko ste ochotní zájsť?

Na začiatku si položte otázky, ktoré sa týkajú vzdialenosti, vzdialenosti od dôležitých bodov, ako je práca, škola, či škôlka detí, rodina, záľuby. Istých vecí sa určite dokážete vzdať, no sú veci, ktoré vám začnú po nejakom čase prekážať, ako napr. dlhé dochádzanie do práce. 

Ak zvolíte vzdialenejší pozemok, možno na začiatku niečo ušetríte pri jeho kúpe, no v konečnom dôsledku to výhoda nebude, keď veľa prejazdíte, alebo budete musieť kúpiť do rodiny ďalšie auto.

Orientácia

Chcete zažívať východy, či západy Slnka? Aj toto je dôležité. Ak snívate o svojom domčeku, určite máte v hlavne tie krásne pohodové situácie, ktoré v ňom chcete zažívať. Ako napr. ranná káva, či poobedný odpočinok v tieni. 

Rovina, či svah?

Toto je v mnohých prípadoch veľmi ľahká otázka, no nie je na škodu nad ňou pouvažovať. Stavba na rovine je jednoduchšia, no stavba v svahu prináša iné benefity, ktoré sa ukážu hlavne pri tvorbe záhrady a okolia domčeka. 

Pozor! 

Sú veci, ktoré si pri výbere pozemku určite preverte. Ak už nájdete kúsok zeme, ktorý sa vám páči, tak si zistite, či náhodou nehrozí v okolí napr. zosuv pôdy, či sa pod vašim pozemkom vyskytujú podzemné vody, čo je dôležité napr. pri následnej stavby studne.

Dajte si pozor na to, či náhodou nechcete stavať nedajbože v ochrannom pásme. Zaujímajte sa aj o budúcnosť okolo svojho domu, a to, či sa tam plánuje ešte niečo stavať. Aby ste neboli potom prekvapení, že vám východ Slnka naruší nejaký vysoký bytový dom. 

Zdroj: hprojekty.sk


Súvisiace inzeráty

Byty