Trh s nehnuteľnosťami je veľmi premenlivý a reaguje na každú jednu zmenu v spoločnosti. Dokáže ho ovplyvniť aj to, aké je počasie. Možno vám to tak nepríde, no je to tak. 

Naozaj je pri predaji, úspešnom a rýchlom predaji dôležité ročné obdobie, ba aj mesiac v danom období. TOP sezóny na predaj je jar a jeseň.

Rozoberme si to teda na drobné. Prečo jar a jeseň, no prečo nie leto a zima.

MIMO sezóna

Začnime obdobiami, ktoré vôbec nie sú vhodné, a to je leto a zima. Prečo? Letné obdobie je veľmi "busy" na čas, aj na financie. Takže ak sa snažíte predať v lete, tak to skúste maximálne v júni, neskoršie mesiace sú už out. Sú to dovolenkové mesiace, kedy ľudia myslia na úplne iné veci, a aj peniaze míňajú na niečo iné. 

Zime sa úplne vyhnite. Trh s nehnuteľnosťami ožíva až vo februári, čo je práve teraz! Na zimnom období je však jedna pozitívna vec, ale to len v prípade, že ste ten, čo kupuje, nie predáva. V tomto období sa dobre vyjednáva cena a nehnuteľnosť môžete dobre kúpiť. 

TOP sezóna

A teraz k veci, kedy predávať. Ak predávate na jar, tak jednoznačne stavte na marec. Tento mesiac je absolútny top. Podľa štatistík sa vtedy nehnuteľnosti predávajú najrýchlejšie, v priemere do 57 dní. Ale samozrejme všetky jarné mesiace sú priaznivé, no Veľkú Noc vynechajme. Ak predaj odkladáte na jeseň, tak stavte na október. 

Zdroj: dodomceka.skmodernymakler.sk


Súvisiace inzeráty

Byty