Inzertné portály, sociálne siete, ešte stále aj tlač dáva priestor, kde umiestniť svoj inzerát. Ako by mal ale tento inzerát vyzerať, aby bol úspešný, trefný, atraktívny? 

Netreba hneď osloviť realitnú kanceláriu, ktorá bude od vás žiadať vysoké poplatky za pekné fotky a pekný popis. Žijeme v dobe technológií, každý má pomaly telefón so skvelým fotoaparátom a je schopný urobiť pekné, ostré fotografie. 

Ak neviete, ako písať, čo spomenúť, ako ponúknuť, stačí si prejsť pár stránok, kde sa byty ponúkajú, napr. aj avizo.sk.

 

Nadpis

Nadpis inzerátu je veľmi dôležitý. Už len z toho dôvodu, aby ste upútali, ale aby bol váš inzerát aj ľahko dohľadateľný, keď príde príde záujemca na portál, alebo len na Google, aby sa práve ten váš "3-izbový byt" dostal do tej ponuky. 

Vyhnite sa preto nejakým slangovým slovám, ako napr. "trojizbák" a píšte spisovne. Rovnako nepoužívajte superlatívy, ako "luxusný", "najkrajší", "super moderný". Choďte na to priamo, sedliacky, logicky. To, aký je ten váš byt, predsa záujemca uvidí v inzeráte.

Rovnako nepoužívajte veľké písmená. Tie môžu v záujemcovi vzbudiť tlak, že toto je ten TOP byt. Efekt je opačný a dostanete záujemcu do úzkych.  

Fotografie

Tie sú alfa a omega. Ale ako sme spomínali, krásne fotky si viete pokojne urobiť aj sami. Byt foťte uprataný a počas dňa, kedy je v byte denné svetlo. Takéto fotografie budia dojem čistoty, ktorú každý záujemca očakáva. 

Nepoužívajte však "moderné" filtre, nakoľko tie práve znižujú ten kredit fotografií.

K inzerátu ich pripojte dostatok a nepoužívajte ilustračné fotografie. 

Popis

Popis bytu nech je presný a vecný. Spomeňte, čo najviac parametrov bytu. Opýtajte sa seba, čo by vás zaujímalo, keby ste hľadali byt, a podľa toho sa riaďte. 

Cena

Pri prenájme presne viete, koľko za ten byt chcete mesačne dostávať, tak to povedzte priamo aj záujemcom. 

Úspešný inzerát nie je taký, ktorý cenu neudáva, alebo sa v ňom píše "dohodou". 

Presne popíšte koľko je nájom, koľko je depozit (ak ho chcete) a koľko sú energie. Resp. Uveďte, či je požadovaná cena za nájom s energiami, alebo bez nich. 

Zdroj: nehnutelnosti.sk


Súvisiace inzeráty

Byty